Autós kamera leírás beállítás használati útmutató

Overmax CamRoad 6.1 autós kamera leírás beállítása használati útmutató

2016.05.08 11:03

Overmax CamRoad 6.1 leírás beállítás   Overmax CamRoad 6.1 autós kamera leírás, beállítási útmutató...

 Az első képen az autós kamera elülső oldala látható. Ahogy az a képen is látható itt került elhelyezésre a készülék lencséje, a hangszóró, valamint a sötétségben való rögzítést elősegítő vaku. A kamera egy széles látószögű, nagy felbontású lencsével van ellátva ami 165°-ban képes felvételeket rögzíteni akár FULL HD (1920x1080p 30fps) minőségben. A készülék nem lett külön éjjellátó inra LEDekkel felszerelve, azonban az előzőekben már említett nagy felbontású lencse gyenge fényviszonyok mellett is képes jó minőségű felvételek készítésére. Éjszakai rögzítésre az autós kamera számára elegendő a gépkocsi fényszórója által kibocsájtott fény, valamint kézi használat esetén a vaku bekapcsolása. A beépített mikrofonnak, valamint hangszórónak köszönhetően nem csak videó felvételeket, valamint fényképeket készíthetünk a készíthetünk a készülék segítségével, hanem hangfelvételeket is. Az autós kamera bal oldalán került elhelyezésre két darab navigációs gomb ( fel-, leléptetés ), valamint a MicroSDHC memóriakártya foglalat. A készülék másik, jobb oldalán találhatjuk meg a menü gombot ami hosszan lenyomva mód váltó gombnak felel meg, valamint a felvétel indító ( OK ) gombot. A két gomb között került elhelyezésre a HDMI csatlakozó aminek köszönhetően egyetlen HDMI kábel ( nem csomag tartozék ) csatlakoztatását követően közvetlenül a TV készüléken tekinthetjük meg készített felvételeinket. Végül a készülék tetején találhatjuk meg a a Micro USB csatlakozót, a tartó állvány csatlakozási pontját, a GPS vevő csatlakozási pontját, és a bekapcsoló gombot.


autós kamera lcd  6-1A baloldali képen tekinthetjük meg a készüléket az állványra rögzített állapotában

Az autós kamera lencséje nem mozgatható, de a csomagban található állvány 180°-ban elforgatható, így a készülék minden típusú szélvédőre könnyedén felszerelhető, elegendő rögzítő állvány dőlésszögét állítani. A speciális tartó konzol nem csak a kamera biztonságos rögzítésére szolgál, hanem egyben tartalmazza a GPS vevő egységet is. A vevő egység egyetlen kábel segítségével csatlakoztatható a készülékhez, majd ezt követően pár perc elteltével automatikusan indul a térkép rögzítése. A jobb oldali képen látható az autós kamera 2.4″ (col)-os kijelzője aminek nagy mérete lehetővé teszi az élőkép, valamint a rögzített felvételek képének megtekintését, és lehetőséget nyit a beállítások eszközölésére. A készülék 32Gb-ig támogatja a MicroSD, valamint a MicroSDHC kártyával való bővítést. A legjobb minőségű felvételek készítésének érdekében tartsuk szem előtt, hogy a készülék igényli a magas írássebességű ( class 10 ) memóriakártyával való bővítést. Az autós kamera bővítéséhez ajánlott egy legalább 16 Gb-os memóriakártya használata. A FULL HD minőségű felvételek, valamint ezzel egy időben történő GPS adatok lementése nagyjából 1 Gb tárhelyet igényel 6 percenként, ezen adatokat figyelembe véve válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb memóriakártyát. A készülék érzékeli a gyújtást, így a gépkocsi indításával egyidejűleg külön gomb lenyomása nélkül az eszköz is indul, és automatikusan indítja a felvétel rögzítését is. Amennyiben az autós kamera memóriakártyája tárhelye megtelik beállítástól függően két lehetőség adódhat. Első lehetőségként rögzítés leállhat, második lehetőségként pedig végtelenített lemezként használva a készülék automatikusan felülírja a memóriakártyán lévő adatokat a legrégebbi felvételektől kezdve. A gyújtás ráadás mellet természetesen a gyújtás elvételét is érzékeli az autós kamera aminek hatására automatikusan lementi az aktuális felvételt a memóriakártyára, majd külön gomb megnyomása nélkül automatikusan kikapcsol.


autós kamera lcd 6-1Az előzőekben leírtak alapján a készülék baloldalán találhatjuk meg a menü gombot

A gomb lenyomását követően eszközölni tudjuk az autós kamera felvételi, valamint rendszer beállításait. A menü gomb egyszeri lenyomását követően a felvételi beállítások közé léphetünk be, ahol első pontban beállíthatjuk a rögzített felvételek felbontását 1080p, 720p, WVGA, VGA minőségek között. Második menüpontban a folyamatos felvételt, valamint a blokk készítést lehet testre szabni. Folyamatos felvétel esetén a készülék egy folyamatos videót rögzít megszakítások nélkül. Ebben az esetben, ha a behelyezett memóriakártya maximálisan megtelik a rögzítés leáll, és a kártya megtelt felirat lesz látható az autós kamera kijelzőjén. Amennyiben 3, 5, vagy 10 perces blokk készítés van beállítva a kártya telítettségét követően a készülék automatikusan törli a legrégebbi felvételt és egy újat rögzít a felszabaduló tárhelyre. Harmadik pont a WDR beállítása ( alapértelmezett bekapcsolt állapotban van ). Negyedik pontban a fénymérést lehet beállítani +2.0 és -2.0 között. Ezt követi ötödik menüpontban a mozgásérzékelő be-, illetve kikapcsolása. Ennek a funkciónak az aktiválásához először csatlakoztatnunk kell a készüléket a szivargyújtó töltőhöz. Bekapcsolt állapotban a készülék érzékeli az autó elmozdulását és automatikusan indítja a felvételt, emellett a felvétel automatikusan leállításra kerül, ha a lencse előtt 10 másodpercen keresztül nem történik mozgási esemény. FIGYELEM! A mozgásérzékelő beállítása esetén a blokk készítés nem működik, a kártya megtelését követően manuálisan kell a szükségtelen felvételeket eltávolítani. Hatodik pontban a videó felvétel hangját állíthatjuk be-, illetve kikapcsolt állapotba. Ettől a beállítástól függően rögzít a készülék hangot is a videó felvételek mellé. Hetedik menüpontban tudjuk megszabni, hogy az aktuális idő, és dátum bélyeg megjelenítésre kerüljön-e a felvételen. Végül utolsó nyolcadik pontban tudjuk a G-Szenzor érzékenységét beállítani, aminek köszönhetően a készülék érzékeli a hirtelen elmozdulást ( pl. ütközés ), és az aktuális felvételt zárolja a memóriakártyán ( nem törölhető csak manuálisan ).


Amennyiben a készüléket fényképező üzemmódban használjuk, természetesen egy egész más menüvel találkozhatunk

Az autós kamera fényképező menüje a következő módon épül fel. Az első pontban a fényképezés módját választhatjuk ki egy kép készítése, valamint önkioldóval történő fényképezés. Második pontban a fényképek felbontását állíthatjuk be 12Mp és 1.3Mp között. Harmadik menüpontban a képminőség szabható testre jó és takarékos között. Negyedik pont az élesség, majd az ötödik a fehér egyensúly beállítása. Az autós kamera hatodik menüpontja a szín szabályozása normál, szépia, és fekete fehér lehetőségek közül választva. Hetedik pont az ISO, majd ezt követően nyolcadik pontban a fénymérést állíthatjuk +2.0 és -2.0 között igény szerint. Kilencedik pontban tudjuk aktiválni, illetve kikapcsolni a remegés csökkentő funkciót. Végül tizedik pontban a dátum és idő megjelenítése kapcsolható igény szerint ki-, illetve be. Lejátszó módban a menü mindössze három beállítási lehetőséget kínál. Ezek közül az első a törlés. Második menüpont a képek, videó felvételek zárolása, illetve a zárolás feloldása. Végül az utolsó az-az a harmadik menüpont a diavetítés indítása. A menü második fele módtól függetlenül a rendszer beállítások. A menü ezen részére bármelyik módot használva átléphetünk. A rendszer beállítások között első pontban az időt, és dátumot tudjuk beállítani. Második pontban az automatikus kikapcsolást lehet beállítani ami 1 – 3 perces tétlenség esetén automatikusan leállítja a rendszert. Harmadik menüpontban állíthatjuk be a készülék nyelvezetét angol, francia, spanyol, portugál, néet, olasz, lengyel, cseh, szlovák, orosz, román, magyar, észt. Negyedik menüpont a TV mód testre szabása, majd ezt követően ötödik pontban a frekvenciát állíthatjuk be. Hatodik beállítási lehetőség a képernyő pihentető be-, illetve kikapcsolása. Aktivált állapotban az autós kamera a megadott idő ( 3, 5, 10 perc ) elteltét követően energiatakarékossági okokból lekapcsolja a kijelzőt. Hetedik pontban a kép elforgatását eszközölhetjük 180°-al. Nyolcadik pontban egyetlen kattintással formázhatjuk a készülékbe helyezett memóriakártyát. Kilencedik menüpont a gyári beállítások visszaállítását teszi lehetővé egy gombnyomás segítségével. FIGYELEM! A gyári beállítások visszaállításával minden előző beállítást törlünk, és a készülék a gyári állapotba áll vissza. Végül a tizedik az-az utolsó menüpontban az autós kamera szoftveréről kaphatunk információt.

Webáruház készítés