Autós kamera leírás beállítás használati útmutató

Overmax CamRoad 4.1 leírási útmutató, autós kamera beállítása

2016.07.14 11:07

Overmax CamRoad 4.1 leírás beállítás  Overmax CamRoad 4.1 autós kamera leírás, beállítási útmutató...

autós kamera overmax camroad 4.1

Az első képen az autó kamera szemből tekinthető meg lehajtott kijelzővel. Ahogy azt a képen is láthatjuk a készülék 140°-ban látó lencséjét összesen nyolc darab éjjellátó infra leddel szerelték fel amik biztosítják a lehető legjobb minőségű felvételek készítését legyen szó akár éjszakai sötétségről, akár rossz látási viszonyokról ( az infra ledek csak rásegítő világításként szolgálnak a gépkocsi fényszórója mellett. Önálló látótávolságuk maximum 1 - 2 méter ). Az éjjellátó ledek igény szerint manuálisan is működtethetőek, egyetlen gombnyomással ki-, valamint bekapcsolhatjuk az autó kamera menüjében az IR funkciót. A készülék lencséje HD minőségben képes a felvételek rögzítésére, ami garanciát jelent az éles, szín hű, valamint maximálisan kiértékelhető videók készítésére. A készülék elhelyezésére számos lehetőség nyílik, hiszen mind a lencse forgatható 160°-ban, mind a kijelző elfordítható 270°-ban, így a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Az autó kamera bal oldalán a képen is látható módon került elhelyezésre először a memóriakártya foglalat, majd ezt követően a miniUSB csatlakozó ami a egyszer az autós töltő csatlakozási helyét szolgálja ki, illetve a miniUSB kábellel történő számítógépes kapcsolat lehetőségét biztosítja.

A készülék jobb oldalán egyetlen HDMI csatlakozó található, aminek köszönhetően az autó kamera könnyedén csatlakoztatható TV készülékhez, ahol széles vásznon lehetséges a HD minőségű felvételek visszanézése. A készülék beépített mikrofonnal, valamint hangszóróval is rendelkezik, ezért a videó felvételeken a képi anyag mellett hangfelvétel is rögzítésre kerül. Az autó fekete doboz nem rendelkezik beépített memóriával, ezért a felvételek készítéséhez elengedhetetlen, hogy memóriakártyával történő bővítést alkalmazzunk. A készülék 32Gb-ig támogatja a MicroSD, valamint a MicroSDHC kártyával való bővítést. A legjobb felvételek készítésének érdekében tartsuk szem előtt, hogy a készülék alapvetően igényli a magas írássebességű ( class 10 ) memóriakártyával való használatot. Az autó kamera bővítéséhez ajánlott egy minimum 8 Gb-os memóriakártya használata. A HD minőségű felvételek lementése nagyjából 1 Gb tárhelyet igényel 10 percenként, ezen adatokat figyelembe véve válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb memóriakártyát. A készülék érzékeli a gyújtást, így a gépkocsi indításával egyidejűleg külön gomb lenyomása nélkül az eszköz is indul, és automatikusan indítja a felvétel rögzítését is. Amennyiben az autó kamera memóriakártyája megtelik beállítástól függően a rögzítés leállhat, vagy pedig végtelenített lemezként használva automatikusan felülírja a memóriakártyán lévő adatokat a legrégebbi felvételektől kezdve. A gyújtás ráadás mellet természetesen a gyújtás elvételét is érzékeli a készülék aminek hatására automatikusan lementi az aktuális felvételt a memóriakártyára, majd külön gomb megnyomása nélkül automatikusan kikapcsol.

 

autós kamera kezlőfelület camroad 4-1Az autó kamera hátsó részén összesen négy darab gomb került elhelyezésre. Bal oldalon helyezkedik el a be-, illetve kikapcsolást végző power gomb. Középen felső irányba eltolva található meg a navigációs gomb ami oldal irányban léptetést eszközöl, nyomógombként használva pedig az OK ( tovább ) parancsnak felel meg. Ezzel a gombbal vagyunk képesek manuálisan indítani, valamint leállítani a videó felvételek készítését. Enyhén lefelé eltolva a mód gomb került elhelyezésre. Végül jobb oldalon a menü gombot találhatjuk meg. A menü gombot lenyomva belépünk az autó kamera beállításai közé. A menü két részre van osztva, első felében a felvételi beállításokat eszközölhetjük, második felében pedig a kamera rendszer beállításait tehetjük meg. A felvételi beállításoknál első pontban a felvétel felbontását választhatjuk meg a maximális 1080FHD ( 1920x1080 ) valamint minimális QVGA ( 320x240 ) között tetszőlegesen. Második pontban állíthatjuk be a felvétel módját. Ilyen felvétel mód a folyamatos felvétel amikor az autó kamera egy nagyméretű felvételt készít, majd a memóriakártya megtelését követően leáll, másik lehetőség 3 / 5 / vagy 10 perces blokkok készítése amikor kiválasztott időnként a kamera automatikusan feldarabolja a felvételt, és a memóriakártya telítettsége esetén a legrégebbi blokk törlésével helyet szabadít fel az új felvételek készítéséhez. Harmadik pontban az exponálást állíthatjuk be ( ajánlott az alap beállítást megtartani ). Negyedik menüpont a mozgásérzékelés ki-, valamint bekapcsolása. A mozgásérzékelés aktiválása automatikusan felülírja a blokkos rögzítést, ezért a két beállítás párhuzamosan nem működik. Az autó kamera ötödik menüpontjában a hangfelvételt lehet igény szerint aktiválni, valamint kikapcsolni. Végül a hatodik pontban tudjuk be-, és kikapcsolni az idő, és dátumbélyeg megjelenítését a felvételeken.

 

 1. A menü második felében a készülék rendszer beállításai között az első pontban az időt, és dátumot tudjuk megadni.
 2. Második pontban az automata kikapcsolás funkcióval találkozunk aminek aktiválását követően, ha a megadott időn belül a kamera folyamatos inaktivitást mutat, automatán leáll a rendszer.
 3. Harmadik pontban a gombhangokat kapcsolhatjuk ki, valamint be.
 4. Negyedik menüpont a nyelvezet beállítása ahol a következők közül választhatunk: angol, francia, spanyol, német, olasz, japán, kínai, orosz, lengyel, cseh, szlovák, magyar, észt, és román. Az autó kamera menüjének.
 5. Ötödik pontja a TV mód beállítása PAL / NTSC. Magyarországon a PAL formátum használatos.
 6. Hatodik beállítási lehetőség a frekvencia állítása.
 7. Hetedik pontban a képet tudjuk elforgatni aminek segítségével az élőkép 180°-ban elforgatható a kijelzőn, így abban az esetben is jól látható lesz minden a kijelzőn, ha a kamerát nem a szokványos módon helyezzük el gépkocsinkban.
 8. Nyolcadik pontban a G-szenzort tudjuk ki-, valamint bekapcsolni. A G-szenzor bekapcsolt állapotában összesen három érzékenységi módot foglal magában. Az érzékenység megválasztásával beállítható, hogy mekkora mértékű hirtelen elmozdulás esetén zárolja az autó kamera az aktuális felvételt a kártyán. A zárolás nem fogja engedélyezni a kiválasztott fájl törtélést az automata felülírás esetén, így azok mindenképpen a megtalálhatóak lesznek a későbbiek folyamán a memóriakártyán. Hetedik pontban a kijelző automata kikapcsolása állítható be amivel energia takarítható be, valamint éjszakai vezetés esetén nem zavarja a sofőr szemét a kijelző által kibocsájtott fény.
 9. Kilencedik pontban egyetlen gombnyomással megformázható a készülékbe helyezett memóriakártya. Kilencedik pontban az autó kamera gyári beállításait állíthatjuk vissza ( minden beállítás elveszik ).Végül az utolsó azaz tizedik pontban kaphatunk tájékoztatást a készüléken futó szoftver számáról. Fényképező módba állítva a készüléket a menü gomb lenyomását követően egészen új beállítási lehetőségek várnak a felhasználóra. Itt az autó kamera segítségével készített fényképek beállítását végezhetjük el. Ezek a beállítások megegyeznek az általános digitális fényképezőgépek beállításaival. Első pontban a fénykép készítési módját állíthatjuk be ahol választhatunk egy vagy több fényképből álló sorozatkép között. Második pontban a fényképek minőségét állíthatjuk be 12Mp valamint 1.3 Mp között tetszőlegesen. Harmadik ponttól kezdve egészen a kilencedik menüpontig finomhangolásokat eszközölhetünk mint például minőség, fehéregyensúly, szín, stb.
 10. Tizedik pontban az autó kamera arcfelismerő funkcióját aktiválhatjuk, illetve kapcsolhatjuk ki.
 11. Tizenegyedik pont a remegés csökkentő be-, és kikapcsolása aminek segítségével kiküszöbölhető a kézremegés által okozott elmosódás.
 12. Utolsó előtti azaz a tizenkettedik pontban beállíthatjuk, hogy az elkészített fénykép gyors nézetben megjelenjen-e a kijelzőn, vagy sem.
 13. Végül az utolsó tizenharmadik pontban az idő és dátum megjelenítését kapcsolhatjuk be a fényképeken.

 

 

Visszajátszás módba kapcsolva az autó kamera menüjének harmadik részébe lehetséges a belépés. Összesen három választási lehetőség közül választhatunk. Első a törlés aminek segítségével kézzel törölhetjük a kiválasztott felvételeket. Második pont a védelem ki-, illetve bekapcsolása aminek köszönhetően kiválaszthatjuk a számunkra fontos fájlokat, és levédhetjük azokat a törlés ellen. Majd végül harmadik pontban a diavetítés funkciót indíthatjuk el aminek hatására az autó kamera automatikusan mutatja az egymás után következő felvételeket.

 

A csomag tartalma:

1 db Autó kamera Overmax OV-CAMROAD-4.1
1 db Szélvédőre rögzíthető tartóállvány
1 db Szivargyújtó töltő
1 db USB kábel
1 db Magyar nyelvű leírás

 

 

Webáruház készítés